MIN PERFEKTE ALDER?- DEN JEG HAR NÅ.

Kampen mot å bli eldre har eksistert lenge. Men hvorfor? Alder er bare et tall, og med alderen kommer selvtillit, innsikt, styrke og friheten til å velge. Møt Ingunn Øyen, 52. Fremdeles elsker hun spenningen ved å oppdage nye roller, samtidig som hun nyter de gode øyeblikkene av ro og stillhet.

Aldring er…

- Noe ganske naturlig. Og det føles godt. Tross alt blir vi jo alle eldre. Men i dag lever vi mer bevisst enn tidligere generasjoner. Opplevelsen av aldring er derfor svært annerledes enn før. Selv er jeg svært fornøyd med den jeg er i dag. Når du er yngre, er det vanskeligere å finne ut hvem du er og ikke minst akseptere det. Nå har jeg både en selvtillit og en ro i livet som jeg ikke har opplevd tidligere. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke tenker på alderen min i det daglige. Og hvorfor skulle jeg det? Jeg har da langt bedre ting å fylle tiden med.

Det beste med min nåværende alder…

- Er at jeg, etter et svært tøft år fylt med dyp personlig sorg, har funnet både styrke til å komme videre og mot til å være meg selv igjen; glad, livlig og leken. I stedet for å være begrensende, har alderen tvert imot åpnet større muligheter for meg nå enn noen gang. Jeg liker å utfordre meg selv og elsker energien jeg får ved å jobbe sammen med dyktige mennesker. Jeg er ikke lenger redd for å le av meg selv og gleder meg over å spille spennende og realistiske rollefigurer, selv om de ikke alltid er like flatterende. Noe de ofte ikke er...

Å eldes med stil vil si…

- Å fremheve den ekte, naturlige skjønnheten, noe som nordiske kvinner ofte foretrekker. For meg, spesielt som skuespiller, er det viktig å ha et uttrykksfullt ansikt som kan kommunisere følelser og personlighet. Det er en av nøklene til skjønnhet. En annen er å finne sin indre glød. Den kommer når du gjør ditt beste for å ha et godt liv, og møter verden med mot og nysgjerrighet. Et ansikt med livserfaring trenger ikke mye sminke for å skinne.

God hudpleie for meg handler om…

- Å få nok søvn, spise godt og sunt og ta lange turer i frisk luft. Dessuten renser jeg alltid huden om kvelden og gir den rikelig med fuktighet med en god og nærende krem. Det er spesielt viktig om vinteren. Jeg har en typisk sensitiv, nordisk hud. Derfor unngår jeg skrubbekremer, men renser den forsiktig og bruker gode oljer. Noen dager lar jeg også huden min få puste helt fri for sminke. Men like viktig som å bruke en god fuktighetskrem, er det å unne seg litt omsorg for seg selv hver dag. God hudpleie handler om å føle seg vel, både innvendig og utvendig. Det handler om å være glad i seg selv.

Mitt beste råd til kvinner som føler at alderen er en begrensning er…

- Alle fortjener et godt liv. Derfor skal du gjøre ting som gjør deg lykkelig. Vær vågal. Finn styrken til å leve livet fullt ut, og viktigst, husk at god egenomsorg også kan handle om de små øyeblikkene du unner deg selv i hverdagen.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.no/golden-age-ingunn-oyen" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.no/beauty-magasin", "name": "Beauty-magasin" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.no/golden-age-ingunn-oyen", "name": "golden-age-ingunn-oyen" } } ] }