Hudormer - Slik bekjemper du dem

Til tross for at de er små i størrelsen kan hudormer være en et irriterende hudfenomen. Heldigvis er det gode råd å få for deg som har tendens til å få hudormer Her er våre tips til hvordan du kan bekjempe hudormer og få tilbake gløden i huden.

HUDORMER - RÅD FOR Å FOREBYGGE OG BEKJEMPE HUDORMER

Nesten alle vil på et tidspunkt i livet oppleve å få hudormer som viser seg som små sorte prikker i huden.  Det er helt naturlig.

Hudormer er et veldig vanlig hudproblem som kan oppstå hos alle - uansett alder og kjønn. 

 

HVA ER HUDORMER?

Huden vår produserer daglig talg i talgkjertlene. Talgen er viktig for å beholde huden sunn. Talgen skal forhindre uttørking utenfra og fungerer som hudens eget smøremiddel. 

Hudormer oppstår hvis talgkjertlene blir tilstoppet.  Vi har talgkjertler på nesten hele kroppen og derfor kan hudormer også oppstå andre steder på kroppen enn i ansiktet. Som regel er hudormene mest synlige i T-sonen i ansiktet, dvs fra pannen til nesen og ned til haken. 

HVORFOR FÅR JEG HUDORMER?

Det er endel myter ute og går om hvorfor de små hudormene viser seg. Mange mennesker forbinder feilaktig hudormer med manglende hygiene eller pleie av huden -  Det kunne ikke vært lengre unna sannheten. 

Hvis du har tendens til å få hudormer, skal du vite at, den vanligste årsake er hormonell ubalanse i kroppen. 

Derfor opplever mange unge også å ha store utbrudd av hudormer - og også en økt tendens til å få kviser. 

Også gravide, kvinner i overgangsalderen og kvinner som starter eller slutter med p-piller kan få hudormer fordi det er hormonelle forandringer i kroppen. 

En annen vanlig årsak kan også ligge i genene. Har foreldrene dine hatt tendens til å få hudormer kan du også være disponert for å få dem. 

5 TIPS FOR Å BEKJEMPE HUDORMER 

Det finnes ikke en perfekt behandling for hudormer, men en god hudpleierutine kan hjelpe deg med å bekjempe hudormer og å forebygge at det oppstår nye. 

Her er de 5 viktigste stegene i hudpleierutinen som kan hjelpe til  bekjempe hudormer. 

1.  Ansiktsrens 
Regelmessig rens av huden er første steg for å forebygge og fjerne hudormer Det er på tide å endre din daglige hudpleierutine. 

Vær nøye med å rense ansiktet hver morgen og kveld med et mildt renseprodukt som Micellar Water, Cleansing toner, Cleansing Wash eller Cleansing Cream. Avslutt med fuktighetsgivende dagkrem eller nattkrem.  Nå er huden er ren og pleiet.

2.  Dampbad 

Et dampbad til ansiktet åpner porene. Sitt foroverbøyd over en skål med varmt vann med et håndkle over hodet. Dampen åpner porene og gjør det enklere å fjerne hudormene. 

Hvis du planlegger å klemme dem ut selv må du passe på at hendene dine er helt rene. Tørk forsiktig av med en bomullspad eller serviett og vask hendene igjen når du er ferdig.

3.  Eksfoliering 
En mild skrubbekrem 1-2 ganger i uken fjerner urenheter fra huden - døde hudceller, makeup, forurensning og støv. 

Bruk et produkt, med fine korn, som passer til din hudtype. Pass på at du ikke skrubber for hardt. 

4.  Leiremasker
Leiremasker til ansiktet er detox-superhelter. Leire hjelper til å rense huden for talg og urenheter.   

Bruk en leiremaske mot hudormer 1 gang i uken. Avslutt med en fuktighetsgivende ansiktskrem. 

5.  Strips
Strips er designet for å fjerne hudormene effektivt og enkelt. De mykgjør hudormene og trekker dem ut sammen med døde hudceller. 

Hudormene setter seg fast på stripsen og følger med når du drar av stripsen.  
 
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.no/hudormer-slik-bekjemper-du-dem" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.no/beauty-magasin", "name": "Beauty-magasin" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.no/hudormer-slik-bekjemper-du-dem", "name": "hudormer-slik-bekjemper-du-dem" } } ] }