Foundation Guide

Guide til hvordan du finner den foundationen som passer best til din hudtone.

Finn din foundation

Foundation er basen for all ansiktsmakeup og en god foundation er et must have i sminkepungen. Det kan være vanskelig å finne den perfekte foundation med rett dekkevne og i den helt rette nyansen som passer perfekt til hudtonen og blender fint inn med huden.
Les vår miniguide her og få et overblikk over hva du skal se etter når du velger foundation.  

Slik finner du den beste foundationen 

Når du skal velge foundation er det en fordel at du vet hvilken hudtype du har. Det er nemlig hudtypen din som avgjøre hvilken foundation som passer best.

Har du tørr eller fet hud? 

Huden har forskjellige behov. Huden kan være tørr, eller dehydrert og ha behov for pleie eller ekstra fukt.

Hvis du har tørr hud er det lurt å velge en flytende foundation med en ekstra pleiende formel som for eksempel True Match Foundation.

Hvis du har fet hud med tendens til urenheter, som du gjerne vil dekke, kan du velge en mer dekkende foundation, gjerne en som gir et mer matt resultat. INFAILLIBLE 24H Matte Cover Foundation føles lett på huden og holder huden matt i 24 timer .

En pudderfoundation som True Match Face Powder er også fin til fet hud ordi den ikke tilstopper porene . Prøv også Infaillible Foundation in a Powder.

Alder har også betydning for hudens behov. Moden hud har vanskeligere for å gjenoppbygge seg selv fordi celleproduksjonen går saktere. Og det er helt naturlig.

Age Perfect Radiant Foundation er spesielt utviklet til moden huds behov. Produktet jevner ut hudens fine linjer og små skjønnhetsfeil og gir glød og ekstra pleie.    

Gul eller rosa hudtone

Den beste foundationen blender perfekt inn og legger seg usynlig på huden. Men det kan være vanskelig å finne akkurat den nyansen som passer perfekt til din hudtone. Og det kan kanskje være forvirrende at de fleste foundations har både en farge og en undertone.

Heldigvis kan du med to enkle triks finne frem til hvilken nyanse din foundation skal ha.

Test fargen

Påfør foundationen på kjevebenet ved overgangen mellom hals og ansikt - ikke på hånden. Hendene har nemlig en annen hudtone enn ansiktet.

Test flere farger

Prøv forskjellige nyanser og bruk tid på å påføre testnyansen korrekt, slik at du er helt sikker på at du har funnet det rette produktet.

Bland forskjellige farger

Hvis foundationen ikke har den helt rette fargen kan du blande to forskjellige farger for å skape et perfekt resultat for deg. Velg en foundation som er en tone lysere og en som er litt mørkere enn hudtonen din og skap din egen nyanse.

Tips: Fordelen ved å ha flere forskjellige nyanser er at foundationen kan tilpasses til sesong, f.eks om sommeren, når huden kanskje har blitt sommerbrun.

Kalde, nøytrale eller varme undertoner

De fleste foundations kan fås i tre forskjellige undertoner: Kald, varm og nøytral.

Når du skal finne den undertonen som passer best til deg kan du se på blodårene på undersiden av håndleddet. For å få penest mulig resultat er det lurt å velge en foundation med samme undertone som blodårene dine. 

·    Kald undertone: Hvis blodårene dine er blå, har huden din en kald undertone

·    Varm undertone:Hvis blodårene dine ser mer grønnaktige ut, har huden din en varm undertone.

·    Nøytral undertone: Hvis blodårene dine ser blågrønne ut, har huden din en nøytral undertone.

3 forskjellige typer foundation

Når du skal finne den perfekte foundationen er det viktig å skille mellom de ulike typene.  Du kan kjøpe foundations i utrolig mange forskjellige former, og det kommer hele tiden nye produkter.

Men overordnet kan man dele inn foundations i 3 forskjellige typer. 

1. Flytende foundation

Du kan velge en flytende foundation med mer eller mindre farge. Fra de helt lette CC og BB-kremen til de mer dekkende matte foundationer med høy dekkevne.

2. Pudderfoundation

Du kan også få foundation som pudder, for eksempelet fast mineralpudder eller i løs form. Pudder egner seg godt til fet hud!

3. Kremfoundation

En kremfoundation er en blanding mellom en flytende foundation og et fast mineralpudder. Kremfoundation er også kjent som et kompaktpudder og produktet har høy dekkevne. 

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.no/foundation-guide" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.no/beauty-magasin", "name": "Beauty-magasin" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.no/foundation-guide", "name": "foundation-guide" } } ] }