Eyeliner Guide

Guide til hvordan du enkelt legger en fin eyeliner.

Miniguide: Slik påfører du eyeliner

En fin og skarp eyeliner kan piffe opp enhver øyelook. Eyeliner kan gi personlighet, drama og intensitet til makeuplooken. 

Likevel velger mange bort eyelineren helt fordi det kan være vanskelig å få et pent resultat. Men det behøver ikke å være vanskelig å legge en fin eyeliner som løfter makeupen.

Men noen enkle triks, litt øvelse og tålmodighet kan du lett lære deg å mestre kunsten å legge en fin eyeliner.

Les guiden og lær deg å legge en fin eyeliner.

 

Hvordan finner jeg den beste eyelineren?

Når du skal finne den eyelineren som fungerer best for deg handler det mest om humør og stil. Ulike eyelinere har alle sine fordeler og egenskaper. Den beste eyelineren er den du liker best å bruke, samtidig som den gir deg det lille ekstra som passer din makeuplook og personlighet. 

 

Det finnes tre ulike typer eyelinere

1.     Blyanteyeliner

Mange foretrekker å bruke en blyanteyeliner. Den er enkel å påføre fordi den har en fast konsistens.  Blyanten er derfor en god eyeliner for deg som er nybegynner med eyelinere og gjerne vil øve deg litt. De fleste blyanteyelinere er lette i fargen, og derfor også enkle å tone ut.

 

Blyanteylinere finnes i mange forskjellige farger. Super Liner Le Khol finnes i en klassisk sort farge, samt i en kjempefin grønn nyanse; Rainforest Green.     

 

2.     Flytende eyeliner

Mange unngår flytende eyeliner - det er synd. For flytende eyeliner har mange fordeler. Flytende eyeliner er ofte mer intens i fargen.  Og den gir et mer holdbart og synlig resultat.

 

Flytende eyeliner er et godt valg for deg som vil ha et mer dramatisk resultat som f.eks. en ’cat eye-look’ eller en effektfull vinge.

 

Det krever en stødig hånd for å legge en flytende eyeliner. Men bruker du en tynn makeuppensel er det enklere å påføre eyelineren helt inntil vippekanten og du får et mer helhetlig og profesjonelt resultat.  

 

Den flytende konsistensen gjør at eyelineren kan bli visket ut hvis du klør deg i øyet eller hvis det regner.  Så det kan være lurt å velge en vannfast type. 

 

3.     Gel-eyeliner

Med gel-eyelineren har du fullstendig frihet. Gel-eyelineren har en kremet konsistens. Gel-eyeliner påføres med en tynn makeuppensel.

 

Du kan bygge opp eyelinerlooken eller tone den ned akkurat som ønsker. Med Gel-eyelineren har du frihet til å velge tykkelse og intensitet selv. Du kan skape din helt egen, personlige look.

  

   

Steg for steg: Slik legger du en fin eyelinerlinje

Det krever litt øvelse og tålmodighet å legge en fin eyeliner. Men med tre enkle steg kan du enkelt og raskt lære deg å mestre kunsten.

1.     Forbered deg godt

Legg alltid en base før du påfører eyeliner.

Bruk en primer under øyenskyggen og legg øyenskygge før eyeliner. Eyelineren legger seg pent oppå huden uten å trenge inn. Det gir et penere og mer holdbart resultat med bedre fargestyrke og intensitet.

 

2.     Hold øyelokket glatt

Det er nesten umulig å legge en pen og nøyaktig eyeliner hvis øyelokket ikke er glatt. Glatt ut øyelokket ved å dra huden forsiktig oppover med pekefingeren.

 

Plasser pekefingeren i ytterkant av øyet og strekk forsiktig huden på øyelokket ut, slik at du har en glatt overflate å jobbe med.

 

Du kan eventuelt sette deg på en stol, slik at du kan slappe av og bare konsentrere deg om å påføre eyelineren. Det kan gjøre presisjonsarbeidet litt enklere.

 

3.     La linjene møtes på midten

Det blir litt lettere å legge en skarp eyeliner hvis du deler opp linjen i punkter og forbinder dem til slutt.

 

Sett en liten prikk på midten av øyelokket. Start med å tegne en linje fra innerst i øyekroken og ut til midten av øyelokket. Lag deretter en linje fa den ytterste øyekroken og inn til midten - og vips så har du en skarp linje på hele øyelokket.

 

Hvis du synes det er vanskelig å binde sammen linjen med bare ett punkt i midten kan du dele linjen opp i flere punkter. Du kan lage så mange punkter du synes du trenger for å få til en fin linje.

 

Tips: For en dramatisk look kan du lage en liten vinge ytterst. En vinge i ytterste øyekrok fremhever og løfter øyet, slik at det virker større.

 

Med riktig teknikk kan alle lære seg å legge en fin eyeliner. Og husk at øvelse gjør mester.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.no/eyeliner-guide" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.no/beauty-magasin", "name": "Beauty-magasin" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.no/eyeliner-guide", "name": "eyeliner-guide" } } ] }