Lukk
Sølvsjampo  – din stilige redning i nøden, bokstavelig talt

Sølvsjampo – din stilige redning i nøden, bokstavelig talt

Uansett om håret ditt er farget, bleket, grått eller blondt, så har det lett en tendens til gulskjær. En enkel og effektiv måte å trylle bort de varme tonene og få en mer eksklusiv nyanse på er å bruke en sølvsjampo.
 
Mange har hørt om sølvsjampo, men til tross for navnet er den virksomme ingrediensen ofte et lilla pigment. Det fjerner nemlig gulskjær svært effektivt fordi lilla og gul er komplementære farger på fargesirkelen og derfor nøytraliserer hverandre. Navnet sølvsjampo refererer i stedet til den kjølige nyansen håret ditt får, når du benytter dette produktet. Men i tillegg til å nøytralisere gule toner kan en sølvsjampo også gi en mer dristig look – er håret ditt lyst nok, kan resultatet bli en trendy askeblond nyanse!
 
Verdt å huske på når du bruker sølvsjampo:
 
En sølvsjampo endrer bare nyansen midlertidig
Har du mørkere hår med lysere striper eller kanskje en ombré, kan sølvsjampo være det perfekte verktøyet til å friske opp disse lysere partiene. Det du skal huske på, er at sølvsjampo bare gir håret en kaldere nyanse midlertidig – du kan altså ikke lysne eller farge håret ditt permanent på denne måten. Vi anbefaler at du bruker Colorista Silver Shampoo annenhver gang du vasker håret for å holde gulskjæret i sjakk.
 
Kjemisk behandlet hår pigmenteres fortere
Et hår som er farget, har fått lyse striper eller er bleket, suger fortere til seg pigment enn ufarget hår – det skyldes at hårstråene har åpnet seg litt med disse behandlingene. Hvis det er første gangen du bruker sølvsjampo på bleket hår, kan det være en god idé å følge med mens sjampoen virker – den kan fort slå over i en svært grålilla nyanse. Det kan selvfølgelig også være veldig kult, men er kanskje ikke det du ønsker, hvis du er ute etter den perfekte blonde nyansen. Synes du derimot at sølvsjampoen ikke gir tilstrekkelig tydelig resultat, kan du bruke den oftere til du har oppnådd det ønskede resultatet.
 
L’Oréal Paris Colorista Silver Shampoo hacks for salongresultat hjemme

Har du veldig slitte hårtupper, anbefaler vi at du først begynner å applisere sølvsjampoen i hodebunnen og deretter fordeler den utover i lengdene. På den måten vil de tørre tuppene ikke suge til seg like mye pigment, og sluttresultatet vil da bli mye jevnere. Ble det likevel for mye av det gode? Ta det helt rolig. Sølvsjampo er jo ikke noen permanent farge! Overskuddet vaskes lett ut etter noen hårvask (avhengig av hvor lyst, bleket eller farget håret ditt er).
 
Sist, men absolutt ikke minst: avslutt med balsam! Det lukker skjellagene i håret og gjør at din nye, kaldere nyanse holder seg pen i lengre tid.

 

 

Alle tutorials

#message

Flere detaljer