Retinol – En effektivt anti-age-ingrediens

Retinol er en effektiv og populær ingrediens som har en effekt på aldringstegn. Retinol gjør huden mer fast og øker hudens cellefornyelse.

Hva er retinol? 

Retinol er drivkraften bak anti-age. Retinol er en form for A-vitamin og har mange gode egenskaper for huden din.  Retinol er en effektivt og populær ingrediens for å redusere huden aldringstegn. 

Det er en helt naturlig del av livet å bli eldre. Huden vår eldes også. Vi kan ikke unngå det. Heldigvis er det flere gode ingredienser som kan hjelpe til å gjenoppbygge og styrke huden slik at de synlige aldringstegnene reduseres. Et av dem er retinol. 

Med tiden mister huden mye av sin smidighet og struktur. Huden blir mindre fast og spenstig fordi cellefornyelsen i huden går saktere. Huden fornyer seg ikke selv med samme hastighet som tidligere i livet. 

Retinol stimulerer hudens cellefornyelse og hjelper huden til å gjenoppbygge struktur og tykkelse. Retinol har mange egenskaper som styrker og pleier moden hud. Retinol gjør overhuden (epidermis) tykkere og hjelper til å stimulere cellefornyelsen. Retinol bidrar til keratin-nivået i huden, forhindrer nedbrytning av kollagen og elastin og øker hudens innhold av A-vitamin. 

Retinol er en hudpleieingrediens med effektive anti-age fordeler samt hat fantastiske egenskaper som etterlater huden glattere, mykere og strålende.

Hvordan bruker jeg en krem med retinol? 

Retinolet er et aktivt middel som styrker huden og reduserer fine linjer, pigmentforandringer og andre aldringstegn i huden. Det finnes mange forskjellige produkter som inneholder retinol og har en effektiv anti-aging effekt. 
Du kan få både dagkremer og nattkremer med retinol, men du kan også tilføre huden retinol med et serum. 
 
Vår Revitalift-produktserie er spesielt utviklet for å styrke og pleie moden hud. I serien inngår et nattserum med retinol, Revitalift Laser Retinol Night Serum, som er utviklet til bruk i kveldsrutinen.  Bruk et par pump av serumet under den vanlige nattkremen din, 2-3 ganger i uken.
 

Slik får du den beste effekten av retinol 

Påfør retinolserumet om kvelden og husk å bruke en ansiktskrem med minst SPF20 om morgenen, som for eksempel vår Revitalift Laser Day Cream SPF20. Retinol øker cellefornyelsen og derfor gjør retinol huden mer mottagelig overfor UV-skader. Derfor er det viktig å bruke en dagkrem med solfaktor for å sikre at huden din er beskyttet. Behandlinger basert på retinol er generelt best å bruke i vinterhalvåret fordi UV-strålingen er betydelig lavere i den delen av året.  

Retinol er en langsomt virkende, dermatologisk testet anti-age-ingrediens. Det kan være en god ide å bruke retinol forebyggende. Du kan med fordel begynne å bruke et retinol-produkt ved 30 års-alderen før de første aldringstegnene viser seg i huden.  

Retinol virker best over lengre tid fordi huden vår har behov for å tilpasse seg til retinolets aktive virkning på cellefornyelsen.   Start med å bruke et serum med retinol om kvelden 2 ganger i uken. Huden blir ofte litt rød når du begynner å bruke serumet.  Så hvis det oppstår litt rødhet er det helt naturlig. 

HØYEFFEKTIV RETINOL Kan forårsake rødhet, tørrhet eller en stikkende følelse på huden i startfasen. Huden trenger litt tid for å venne seg til denne kraftfulle ingrediensen. Det er viktig å introdusere formelen gradvis.

Retinol har en anti-age-effekt på alle hudtyper

Tidligere var retinol kjent for å irritere huden, men de retinolberikede formlene har endret seg siden den gang. Fremskritt innenfor hudpleieverdenen har gitt forskere og laboratorier mulighet for å tilby kremer og serumer med retinol som passer til alle hudtyper.