Lukk
Jane Fonda

Jane Fonda

Jane Fonda er en prisbelønnet skuespiller kjent fra både film og teaterscenen. Hun har høstet mange nomineringer og priser for sitt arbeid; Oscars for beste kvinnelige hovedrolle i filmen ”Klute” i 1971, og i 1978 for ”Hjemkomsten” samt en Emmy for sin prestasjon i ”The Dollmaker”. Ved siden av sine mange hovedroller i kritikerroste produksjoner, har Jane også vært film-og tv-produsent. Blant hennes filmer kan ”Hjemkomsten”, ”Kinasyndromet”, ”9 to 5”, ”Det iskalde spillet”, ”Sensommer”, ”Dagen derpå” og ”The Dollmaker” nevnes. Som den fjerde noensinne mottok Jane Honorary Palme d'Or på filmfestivalen i Cannes i 2007. I mars 2009 vendte Jane tilbake til Broadway og mottok en Tony Award-nominering for sin rolle i Moisés Kaufmans ”33 Variations."


I tillegg til sin enorme suksess på scenen og filmlerretet, er Jane talsperson for kvinnesaken og bruker mye av sin tid på aktivisme og på å påvirke miljøproblemer, fred og kvinners rett til selvstendighet. En stor del av hennes arbeid vies til programmet Georgia Campaign for Adolescent Pregnancy Prevention (G-CAPP), som hun grunnla i 1995.

Jane er styremedlem i Women’s Media Center, som hun var med på å grunnlegge i 2004 sammen med Gloria Steinem og Robin Morgan, og hun sitter i styret for V-Day: Until The Violence Stops, et global arbeid som skal stoppe vold mot kvinner og jenter.

Jane har også hatt suksess innen litteratur og drama. I mai 2005 utga Random House Fondas erindringer ”My Life So Far”, som umiddelbart ble nummer 1 på The New York Times Best Seller-liste. Samme vår kom ”Svigermonster”– hennes første film på 15 år, som også ble en kjempesuksess og Jane ble den første noensinne som samtidig hadde førsteplassen på bestselgerlisten for bøker og på filmtoppen.

"You can be physically perfect, but if you don't have confidence, there's something missing."

Alle ambassadører

#message

Flere detaljer